Search

Favourite Projects

Barsy

Ads

Бележки от началника към персонала

May 5th, 2007 by lukav

Първоизточник: Блогът на Жоро КодиновБележки от началника към персонала

  1. И аз съм понякога под голям натиск от по-горното ръководство – нещо което няма как да видите. Всичко с което ще направите моята работа по-лесна е добре дошло.
  2. Вашите интереси са важни, но не забравяйте че аз трябва да жонглирам с тревогите и чувствата на много други хора, включително и някои извън отдела.
  3. Най-често въобще не са ме обучавали преди да ме направят началник. Затова трябваше да се уча по метода на пробите и грешките. Това не е задължително лошо. Много от моите задължения могат да бъдат научени само от практиката.
  4. Ако сте ми били колега преди да стана началник, моля да разберете че ръководенето на бивши колеги е една от най-трудните задачи които могат да бъдат поставени на един началник. Вашата подкрепа е жизнено важна за мен.
  5. Ще правя грешки. Моля да ми отвърнете със същото разбиране с което очаквате аз да подхождам към вашите грешки.
  6. Ако направя нещо глупаво или съм на път да го направя, моле кажете ми. Не ми намеквайте – Кажете ми.
  7. Не обичам неприятни изненади. Споделете с мен лошите новини възможно най-рано. Имайте предвид че нещата които са очевидни за вас може да не са толкова очевидни за мен. От друга страна ще се изненадате като разберете колко бързо последните клюки стигат до ушите ми.
  8. Очаквам да поемате инициатива. Ако се допитвате до мен постоянно ще започна да се питам защо ми трябвате въобще.
  9. Моля да питате ако не знаете какво да правите. Но не е добре да трябва да ви казвам едно и също нещо отново и отново.
  10. Нека не си губим времето един на друг. И вие и аз си имаме работа за вършене и колкото по-малко се откъсваме един друг от нея толкова по-щастливи ще бъдем.
  11. Не бива моите изисквания за постигане на целите и резултатите да ви довеждат до неетично поведение. Винаги имате моето разрешение да сте етични.
  12. Ако вие или аз имаме проблем с работата на другия нека да седнем и да го осъдим.

Posted in BG, Other, Soul | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.