Search

Favourite Projects

Barsy

Ads

Издънката на ПИБ

May 7th, 2008 by lukav

Честито на Първа Инвестиционна банка, която от днес е с ново банкиране!

В рамките на 10 минути открих следните “дреболии”:

1. При вход всъщност ти се отваря нов прозорец, което е изключително дразнещо!

2. Не мога да въведа нищо на кирилица, постоянно ми казва, че клавиятура не била активна.

3. В платежно нареждане има текст: “Данни за трансакцията”. Все си мислех, че транзакция се пише със “З”.

4. В сметката ми, в която преди ми пишеше с колко пари разполагам, сега пише колко дължа и ме принуждава да си смятам сам постоянно.

5. Не мога да събмитвам форми с ентер и всички дейстия като нареждане, потвърждение и т.н. са линкове, което противоречи на добрите стилове за изграждане на Уеб приложения и затруднява работата на клиентите.

6. При избиране на контрагент за превода, ако не дам критерий за търсене, ми излиза частичен списък с контрагентите и като се има предвид, че мойте контрагенти са въведени на български а в тяхното банкиране не може да се пише на български, реално не мога да намеря контрагента който търся.

Както можете да си представите след като стигнах до тук се отказах да се опитвам да използвам неизползваемо банкиране. Все пак си имам и друга работа.
Не мога да разбера как една банка от функциониращо банкиране (което също беше лошо) решава да мине към още по-лошо не функциониращо. Не могат ли просто да дигнат телефона и да кажат “Здравейте, ние вече не желаем да сте наши клиенти, бихте ли се преместили в друга банка”.

Когато ние мигрирахме банкирането на ТБ Алианц, също имахме проблеми и недоволни клиенти и аз бях много притеснен, че не сме се справили добре. Сега виждам, че сме се справили блестящо на фона на ПИБ, който се издъниха с гръм и трясък.

Дано се усетят и си оправят банкирането скоро, защото ще трябва пак да сменям банката.

Update:

7. От коментарите се вижда, че не можеш да си видиш основанията за превод. Примерно по коя фактура ти е платил клиент.

8. Друг проблем е, че ако си корпоративен клиент и на ден имаш повече от 15 превода няма начин да ги видиш всичките, защото се виждат само последните 5, 10 или 15.

Posted in BG, Other | 8 Comments »